Nog

Vernieuwd

CCV Taxichauffeur

De taxiopleiding waarmee je in no-time de verplichte chauffeurskaart haalt!

175,-

Vanaf

Daarom deze cursus
  • Snel en goedkoop je chauffeurskaart.
  • Binnen 1 maand klaar!
  • Van € 349,- voor 175,-
  • In termijnen: 12 x € 16,20
Direct doen

Vind je het leuk om met veel verschillende mensen om te gaan? Neem je graag je verantwoordelijkheid en ben je zelfstandig? Maar houd je wel van wat vrijheid in je werk? Dan wil je vast taxichauffeur worden! Als je als taxichauffeur aan de slag wilt, dien je wel te beschikken over een chauffeurskaart. Wil je je chauffeurskaart snel halen? Kies dan voor de taxiopleiding CCV Taxichauffeur van Studieplan! Je vindt nergens een cursus CCV Taxichauffeur die goedkoper is, kijk en vergelijk zelf! Slaag je voor het examen, dan heb je een officieel erkend CCV-diploma op zak en kun je gelijk je chauffeurskaart aanvragen. Daarmee kun je direct aan de slag!

Voor wie

Wil je een baan waarbij je veel met mensen te maken hebt, een baan met verantwoordelijkheid, maar ook veel vrijheid? Dan is een functie als taxichauffeur voor jou ideaal! Met dit studiepakket haal je de CCV-chauffeurskaart, die wettelijk verplicht is als je als taxichauffeur wilt werken.

Officieel erkend diploma

Exact hetzelfde diploma dat je haalt met een veel duurdere opleiding! Het examen wordt afgenomen door het CCV.

Eindresultaat

Na het succesvol afronden van het examen van de cursus CCV Taxichauffeur, ontvang je de CCV-chauffeurskaart. Deze chauffeurskaart is verplicht sinds 1 januari 2006. Je bent strafbaar als je zonder pas als taxichauffeur werkt. Je kunt deze pas aanvragen bij de sector Marktordening van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), Divisie Vervoer. De pas is 5 jaar geldig.

Dit leer je

Het studieprogramma van de cursus CCV Taxichauffeur van Studieplan is precies afgestemd op het examenprogramma van het CCV. Het helder opgebouwde lesmateriaal helpt je stap voor stap door de leerstof heen. Zo wordt het alleen maar makkelijker om je chauffeurskaart te halen. Het pakket van de taxiopleiding bestaat uit de onderdelen:

Verkeersregels

Het is uiteraard belangrijk om de belangrijkste verkeersregels, -tekens en -begrippen te kennen. Wanneer mag je bijvoorbeeld gebruikmaken van bus- of trambanen? Je leert het hier.

Wegenverkeerswet

In dit onderdeel leer je de meest belangrijke regels en begrippen uit de Wegenverkeerswet. Ook leer je over gedragingen, overige verkeersdeelnemers en verkeersomstandigheden.

Voertuigeisen

Hier leer je de meest belangrijke regels en begrippen op het gebied van voertuigeisen. Zo leer je o.a. over verbodsbepalingen, wielen, banden, verlichting, reflectoren, ruiten, spiegels en remmen.

Het beroep taxichauffeur

Het beroep taxichauffeur gaat verder dan alleen het vervoeren van personen van A naar B. In dit hoofdstuk wordt ingegaan op de houding van de taxichauffeur. Ook wordt er gekeken naar de regelgeving en administratie die hoort bij het vak. Denk bijvoorbeeld aan de Arbeidstijdenwet voor vervoer, de verplichte voertuig- en persoonlijke documenten, tarieven en de cao Taxivervoer.

Autotechniek

Als taxichauffeur moet je in staat zijn om technische storingen te signaleren en de juiste maatregelen te nemen. Je leert er over in dit onderdeel.

Bewust autorijden: Het nieuwe rijden

Je leert in dit hoofdstuk over Het nieuwe rijden, de rijstijl van de 21ste eeuw. Dit is een veilige en vlotte manier van rijden waarbij de verkeersveiligheid wordt verhoogd. Het is ook een energie- besparende manier van rijden. Aan bod komen o.a.: brandstofbesparende accessoires, bewustwording, voertuigcontrole, comfort, verkeersgedrag en rijvaardigheid.

Vooropleiding

Om de leerstof goed te kunnen bestuderen is het gewenst dat je in het bezit bent van een rijbewijs B. Het bezit van het rijbewijs B is een toelatingseis bij het examen.

Ervaringen

"Ik ben nooit zo’n goede student geweest. Maar bij Studieplan lukte het me om mijn diploma te halen. En ook nog snel!"

Meer ervaringen

Officieel examen

Het lesmateriaal is exact afgestemd op het examen, dat wordt afgenomen door het CCV. Kijk voor meer informatie over de wijze van examineren en de kosten en data van de examens op de website van het CCV: www.cbr.nl.

Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Het lesmateriaal dat je ontvangt, is van hoge kwaliteit. Het is helder en duidelijk geschreven en gegarandeerd up-to-date. Bovendien ontvang je er gratis een proefexamen bij. Hierdoor ben je uitstekend voorbereid op het landelijk erkende examen.

Ben je ondanks het perfect afgestemde lesmateriaal niet geslaagd voor het examen? Lees dan alles over de Niet geslaagd? Lesgeld terug! actie van Studieplan.

Extra cursus met tientallen euro’s korting

Schrijf je je in voor deze cursus, dan heb je alleen nu bij inschrijving de mogelijkheid om met flinke korting een extra cursus te bestellen. Zo vang je twee (of zelfs meer) vliegen in één klap! Profiteer ook van dit unieke aanbod en kies uit onderstaande cursussen:

 

van

voor

Alleen nu

Effectief communiceren    

€ 329,-

€ 229,-

69,-
€ 

Spelling en grammatica    

€ 315,-

€ 119,-

69,-
€ 

Timemanagement    

€ 199,-

€ 99,-

69,-
€ 

Wellness & beautypakket    

€ 499,-

€ 209,-

49,-
€ 

Wijzer met geld omgaan    

€ 149,-

€ 99,-

49,-
€ 

Iedereen kan studeren bij Studieplan!

Bij Studieplan kan iedereen gemakkelijk een cursus volgen. Jij ook! Het lesmateriaal is duidelijk geschreven, bevat veel praktijkvoorbeelden, start bij de basiskennis en leidt je stap voor stap door de leerstof. Ideaal!

Unieke studiemethode

Je ontvangt lesmateriaal dat speciaal is gemaakt voor zelfstudie. Het is helder geschreven door professionals uit het werkveld. Ook bevat het veel duidelijke praktijkvoorbeelden. Je start altijd bij de basis en wordt stap voor stap door de leerstof geleid. Ideaal!

Je toetst zelf of je de stof goed beheerst, met de kennisvragen uit de lessen. Een docent is overbodig! En ga je examen doen, dan bepaal je zelf wanneer je daar klaar voor bent!

Jij bepaalt wanneer je start en studeert

Bij Studieplan kun je op elk moment starten met een cursus. Schrijf je in voor de opleiding van je keuze en je kunt al binnen 48 uur aan de slag! Bovendien studeer je waar en wanneer je zelf wilt en ook het tempo bepaal je zelf.

Compleet studiepakket

Je complete studiepakket krijg je in één keer thuisgestuurd. Je studiepakket bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft geen extra boeken meer te kopen en je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Je krijgt ook een handige opbergmap om je losbladige lesmateriaal in te bewaren en een schrijfblok plus pen. Je kunt dus direct aan de slag! Volg je een opleiding waarbij een extern examen hoort, dan ontvang je bovendien gratis een proefexamen!

Extra ondersteuning: Studieplan Online

Als cursist krijg je toegang tot Studieplan Online. Hier vind je o.a. informatie over externe- en Studieplanexamens. Als extra service biedt Studieplan je hier ook gratis trainingen waarmee je beter en sneller leert lezen en je geheugen verbetert. Hierdoor bereik je sneller de eindstreep.

Certificaat
certificaat

Wil je kunnen aantonen dat je een studiepakket van Studieplan hebt afgenomen? Vraag dan voor slechts € 14,95 (inclusief administratie- en verzendkosten) het Studieplancertificaat aan! In je studiepakket vind je hierover alle informatie.

Nergens goedkoper, kijk en vergelijk

Alleen bij Studieplan krijg je superlage lesgelden! Vergelijk onze prijzen met die van andere instellingen voor afstandsonderwijs en overtuig jezelf! Door onze unieke studiemethode is een docent overbodig. Die kosten bespaar je en dat zie je terug in het lage lesgeld! Bovendien kan je bij Studieplan je lesgeld ineens voldoen of in termijnen. De keuze is aan jou!

Studieduur

Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Als je ongeveer een uur per dag aan je cursus besteedt, ben je binnen 1 maand helemaal klaar voor het examen! Als je wilt, kun je natuurlijk sneller of langzamer studeren. Zo is je cursus perfect te combineren met je baan, je hobby's en andere bezigheden.

Meteen beginnen

Schrijf je heel gemakkelijk en snel in via internet. Doe je dit vandaag nog vóór 13.00 uur, dan heb je al binnen 48 uur je complete studiepakket in huis! Let op: schrijf je je in op vrijdag, dan krijg je het pakket op dinsdag. Bij Studieplan schrijf je je bovendien in zonder risico, want je ontvangt je studiepakket 14 dagen op proef. Voldoet het studiepakket van je keuze niet aan je verwachtingen, dan kun je het binnen die 14 dagen gewoon terugsturen.

Vanaf

175,-

Nu inschrijven

Daarom deze cursus
  • Snel en goedkoop je chauffeurskaart.
  • Binnen 1 maand klaar!
  • Van € 349,- voor € 175,-
  • In termijnen: 12 x € 16,20
Direct doen

 

Vraag of studieadvies?

(071) 546 05 05

ma-vr 9.00-17.00 u.

350 cursussen tegen de laagste prijs!