Nog

Evenementenbureau starten

Ga aan de slag als zelfstandig evenementenorganisator!

399,-

(of 12 x € 36,95)

(of 12 x € 36,95)

Nu extra laag geprijsd!

Van € 695,- voor 528,-. Tijdelijk € 399,-

  • Start je eigen evenementenbureau
  • Praktijkgerichte cursus
Direct doen

Er komt heel wat kijken bij het organiseren van een tentoonstelling, een bedrijfsfeest of een concert. Veel particulieren én bedrijven besteden de organisatie van hun evenement graag uit. Ben jij een echte regelneef en heb je altijd leuke ideeën voor het organiseren van feesten? Wil je voor jezelf beginnen en van je talent je beroep maken? Kies dan voor de praktijkgerichte cursus Evenementenbureau starten! Moeilijk? Helemaal niet, iedereen kan het! Het lesmateriaal is helder opgebouwd en helpt je stap voor stap door de leerstof heen. Je doet alle kennis op die je nodig hebt en kunt aantonen dat je uitstekend in staat bent om zelfstandig een evenement te organiseren! Nergens studeer je voordeliger dan bij Studieplan. Kijk en vergelijk zelf!

Start direct

Van pen tot opberg- map: je ontvangt alle materialen gratis en kunt direct van start.

Voor wie succesvol een eigen bedrijf wil starten

Lijkt het je leuk om als zelfstandig ondernemer evenementen als tentoonstellingen, feesten, beurzen of congressen te organiseren? Dan is de cursus Evenementenbureau starten ideaal voor jou! Naast het feit dat je alles leert over het organiseren van evenementen, worden alle onderwerpen behandeld waar je als beginnend zelfstandig ondernemer mee te maken krijgt. Voor het starten van een eigen bedrijf is geen apart (middenstands)diploma nodig. Na deze opleiding kun je dus direct succesvol als zzp’er van start met je eigen evenementenbureau!

Eindresultaat

Na afloop van de cursus Evenementenbureau starten weet je precies wat er allemaal bij het zelfstandig organiseren van een evenement komt kijken. Bovendien leer je alles wat je moet weten om je eigen evenementenbureau te starten. Zo weet je zeker dat jouw bedrijf een groot succes wordt!

Dit leer je

Met de cursus Evenementenbureau starten doe je veel 'tips en trics' op en na afloop weet je precies wat er komt kijken bij het organiseren van een evenement én bij het starten van je eigen evenementenbureau, van het ondernemingsplan tot het opstellen van contracten. De cursus is ontwikkeld door specialisten uit het werkveld. De leerstof is helder geschreven en wordt duidelijk uitgelegd aan de hand van veel concrete voorbeelden. Zo ga je snel, gemakkelijk en op een leuke manier door de lessen heen en onthoud je alles goed. De volgende onderdelen komen tijdens de cursus Evenementenbureau starten aan bod:

Organisatiekunde, marketing en communicatie

Wil je alles weten over hoe een organisatie in elkaar steekt, hoe je met budgetten omgaat en hoe beleid wordt ontwikkeld? Je leert er alles over in deze module! Het evenement dat je organiseert, moet natuurlijk interessant zijn voor je doelgroep. In dit onderdeel leer je hoe belangrijk het is om je doelgroep te kennen. Je raakt bekend met de marketing mix en komt precies te weten welke communicatiemiddelen en media je kunt inzetten. Voordat je een evenement organiseert, moet je natuurlijk eerst goed weten voor welke doelgroep het bedoeld is. In deze module leer je er alles over. Daarnaast leer je wat de marketing mix is en welke communicatiemiddelen je voor je evenement kunt inzetten.

Evenementenbranche en evenementprojectorganisatie

Dat de evenementenbranche heel veelzijdig is, leer je in dit onderdeel. Wat voor bezoekers komen bijvoorbeeld op welk evenement af? En waar moet je zoal aan denken als het gaat om regelgeving en financiën? En dan: je krijgt de opdracht om een evenement te organiseren. Geweldig, maar waar begin je? In dit onderdeel leer je precies waar je vooraf goed aan moet denken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een draaiboek, het afsluiten van een contract of het promoten van je evenement.

Beurzen en tentoonstellingen

Een beurs of tentoonstelling organiseren is heel wat anders dan bijvoorbeeld een bedrijfsopening. Dit onderdeel gaat dan ook speciaal in op beurzen en tentoonstellingen. Ook leer je alles over trends, e-commerce en beursmanagementvaardigheden.

Ondernemingsplan, offertes en contracten

Een ondernemingsplan is de basis van je onderneming. In dit hoofdstuk gaan we in op het nut ervan en leer je hoe je SMART-doelstellingen formuleert. Ook leer je hoe het ondernemingsplan eruitziet en wat er moet gebeuren, nadat je het ondernemingsplan hebt opgesteld. Verder krijg je als ondernemer natuurlijk te maken met prijzen, offertes en contracten. In dit onderdeel leer je onder meer offertes en contracten opstellen en gaan we in op de schriftelijke communicatie met de klant.

Debiteurenbeheer

Met het uitsturen van facturen, krijg je als ondernemer zeker te maken met debiteuren die te laat of helemaal niet kunnen en/of willen betalen. Hoe ga je daar mee om? En wanneer schakel je eventueel een deurwaarder of incassobureau in?

Kwaliteit en service

Voordat je je eigen bedrijf gaat starten, moet je je als ondernemer afvragen wat de strategie van de onderneming gaat worden. Wil je bijvoorbeeld bekendstaan als een budgetbedrijf of richt je je juist met heel veel luxe op een hoger segment? Ook leer je hoe je een SWOT-analyse en een marketingplan maakt en hoe het zit met planning en budget.

Je wilt als ondernemer niet alleen maar je diensten en producten verkopen, maar ook je klanten van dienst zijn. In de cursus staan we daarom stil bij onderwerpen als kwaliteit, kwaliteitsbeheersing, klachtenbehandeling, service en nazorg.

Belastingdienst en wet- en regelgeving

Als ondernemer krijg je al snel te maken met de belastingdienst. Je moet je aanmelden en als je dat eenmaal hebt gedaan, moet je weten wat je rechten en plichten zijn. Tijdens de cursus komen er diverse soorten belastingen en aanslagen aan de orde, evenals aftrekmogelijkheden, omzetbelasting en een auto van de zaak. En, als eigenaar van een eigen zaak, kom je ook in aanraking met diverse wetten en regelgeving. Onder meer de Handelsnaamwet, de Mededingingswet, de Faillissementswet, de Wet Misleidende Reclame en aansprakelijkheid worden besproken.

Extra cursus met tientallen euro’s korting

Schrijf je je in voor deze cursus, dan heb je alleen nu bij inschrijving de mogelijkheid om met flinke korting een extra cursus te bestellen. Zo vang je twee (of zelfs meer) vliegen in één klap! Profiteer ook van dit unieke aanbod en kies uit onderstaande cursussen:

 

van

voor

Alleen nu

Effectief communiceren    

€ 329,-

€ 189,-

69,-
€ 

Engels    

€ 415,-

€ 175,-

69,-
€ 

Spelling en grammatica    

€ 315,-

€ 99,-

69,-
€ 

Timemanagement    

€ 199,-

€ 99,-

69,-
€ 

Typecursus    

€ 218,-

€ 89,-

69,-
€ 

Ervaringen

"Hulde voor deze duidelijk uiteengezette cursus. Leren in je eigen tempo, echt een aanrader!"

Meer ervaringen

Iedereen kan studeren bij Studieplan!

Bij Studieplan kan iedereen gemakkelijk een cursus volgen. Jij ook! Het lesmateriaal is duidelijk geschreven, bevat veel praktijkvoorbeelden, start bij de basiskennis en leidt je stap voor stap door de leerstof. Ideaal!

Unieke studiemethode

Je ontvangt lesmateriaal dat speciaal is gemaakt voor zelfstudie. Het is helder geschreven door professionals uit het werkveld. Ook bevat het veel duidelijke praktijkvoorbeelden. Je start altijd bij de basis en wordt stap voor stap door de leerstof geleid. Ideaal!

Je toetst zelf of je de stof goed beheerst, met de kennisvragen uit de lessen. Een docent is overbodig! En doe je een opleiding met examen, dan bepaal je zelf wanneer je daar klaar voor bent.

Jij bepaalt wanneer je start en studeert

Bij Studieplan kun je op elk moment starten met een cursus. Schrijf je in voor de opleiding van je keuze en je kunt al binnen 48 uur aan de slag! Bovendien studeer je waar en wanneer je zelf wilt en ook het tempo bepaal je zelf.

Compleet studiepakket

Je complete studiepakket krijg je in één keer thuisgestuurd. Je studiepakket bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft geen extra boeken meer te kopen (tenzij op deze pagina vermeld) en je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Je krijgt ook een handige opbergmap om je losbladige lesmateriaal in te bewaren en een schrijfblok plus pen. Je kunt dus direct aan de slag! Volg je een opleiding waarbij een extern examen hoort, dan ontvang je bovendien gratis een proefexamen!

Extra ondersteuning: Studieplan Online

Als cursist krijg je toegang tot Studieplan Online. Hier vind je o.a. informatie over externe- en Studieplanexamens. Als extra service biedt Studieplan je hier ook gratis trainingen waarmee je beter en sneller leert lezen en je geheugen verbetert. Hierdoor bereik je sneller de eindstreep.

Certificaat
certificaat

Wil je kunnen aantonen dat je een studiepakket van Studieplan hebt afgenomen? Vraag dan voor slechts € 14,95 (inclusief administratie- en verzendkosten) het Studieplancertificaat aan! In je studiepakket vind je hierover alle informatie.

Nergens goedkoper, kijk en vergelijk

Alleen bij Studieplan krijg je superlage lesgelden! Vergelijk onze prijzen met die van andere instellingen voor afstandsonderwijs en overtuig jezelf! Door onze unieke studiemethode is een docent overbodig. Die kosten bespaar je en dat zie je terug in het lage lesgeld! Bovendien kan je bij Studieplan je lesgeld ineens voldoen of in termijnen. De keuze is aan jou!

Studieduur

Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Als je ongeveer een uur per dag aan je cursus besteedt, ben je binnen 9 maanden helemaal klaar! Als je wilt, kun je natuurlijk sneller of langzamer studeren. Zo is je cursus perfect te combineren met je baan, je hobby's en andere bezigheden.

Meteen beginnen

Schrijf je heel gemakkelijk en snel in via internet. Doe je dit vandaag nog vóór 13.00 uur, dan heb je al binnen 48 uur je complete studiepakket in huis! Let op: schrijf je je in op vrijdag, dan krijg je het pakket op dinsdag. Bij Studieplan schrijf je je bovendien in zonder risico, want je ontvangt je studiepakket 14 dagen op proef. Voldoet het studiepakket van je keuze niet aan je verwachtingen, dan kun je het binnen die 14 dagen gewoon terugsturen.

399,-

(of 12 x € 36,95)

Nu extra laag geprijsd!

Van € 695,- voor 528,-. Tijdelijk € 399,-

  • Start je eigen evenementenbureau
  • Praktijkgerichte cursus
Direct doen

 

Vraag of studieadvies?

(071) 546 05 05

ma-vr 9.00-17.00 u.

350 cursussen tegen de laagste prijs!