Nog

Online_leeromgeving

Kapperscursus

Leer alles over haarknippen en haarstyling

199,-

Vanaf

(of 12 x € 18,40)

(of 12 x € 18,40)

Nu extra laag geprijsd!

Van € 549,- voor 199,-. Tijdelijk € 199,-

  • Leer professioneel knippen én stylen!
  • Bespaar op hoge kapperskosten.
Direct doen

Zelf je haar kunnen knippen en stylen, wie wil dat niet! Want wat is er nu leuker dan elke paar weken een compleet nieuwe look? En denk eens aan de honderden euro's per jaar die je kunt besparen aan kapperskosten! Met de unieke kapperscursus leer je alles over haarknippen én haarstyling en heb je in no time alle technieken in de vingers om de mooiste kapsels te creëren. De cursus biedt een uitstekende mix van theorie en praktijk en is zeer uitgebreid. Zo leer je niet alleen verschillende kniptechnieken, maar kun je anderen ook professioneel adviseren en weet je alles over haarkleuren, krul- en vlechttechnieken, bruidskapsels en het stylen en föhnen van (kroes)haar. Moeilijk? Helemaal niet, iedereen kan het! In het full colour lesmateriaal, dat speciaal voor Studieplan door professionals is geschreven, wordt alles aan de hand van afbeeldingen duidelijk uitgelegd. Daarnaast krijg je een unieke dvd die alle technieken tot in detail demonstreert. Bovendien kun je heel voordelig een materialenpakket bijbestellen met oefenhoofd (met natuurlijk haar!), professionele kappersmaterialen en echte kappersscharen ter waarde van maar liefst € 150,-. Schrijf vandaag nog in voor deze kapperscursus! Nergens goedkoper, kijk en vergelijk!

Voor wie

Volg je haartrends op de voet en lijkt het je leuk om zelf modieuze kapsels te maken? Of heb je altijd al interesse gehad voor het kappersvak en wil je weten of het vak kapper iets voor jou is? Dan is deze kapperscursus perfect voor jou! Ook als je op kapperskosten wilt besparen, is dit de cursus die je zoekt! Droom je ervan om als zelfstandige aan de slag te gaan en helemaal je eigen baas te zijn? Dan is deze cursus Freelance thuiskapper wellicht ook iets voor jou!

Eindresultaat

Met de creatieve kapperscursus van Studieplan leer je in korte tijd diverse vaardigheden op het gebied van haarknippen en haarstyling. Na afloop creëer je met gemak de mooiste kapsels voor jezelf en kun je ook vrienden en familie blij maken met een nieuwe coupe. Bovendien weet je alles van haarverzorging en de laatste haarmode!

Bestel voordelig een professioneel materialenset!

Dit krijg je

Dit leer je

De kapperscursus van Studieplan is geschreven door ervaren docenten uit de kappersbranche. De cursus is zeer praktijkgericht en daardoor helemaal niet moeilijk om te doen. Iedereen kan het! Het lesmateriaal bevat veel foto's, waarop de verschillende praktijksituaties stap voor stap worden afgebeeld. Je past de theorie direct toe met de praktijkopdrachten. Op de dvd die je gratis bij de cursus ontvangt, worden de technieken voorgedaan. Je kunt dus meteen aan de slag!

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

Voorbereiding: van materialen tot werkhouding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je leert in dit onderdeel hoe je met diverse kappersmaterialen werkt. Daarnaast komen de belangrijkste kniptermen en basisbegrippen uit het kappersvak voorbij en leer je alles over de perfecte werkhouding.

Alles over haartypen en gezichtsvormen

Wat is het verschil tussen krullen en steil haar en wanneer word je grijs? Je krijgt in dit onderdeel uitleg over de verschillende haartypen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de verschillende gezichtsvormen: ovaal, lang, vierkant, rond, peervormig en hartvormig. Zo weet je straks precies welk model het beste bij iemands gezichtsvorm past en kun je vrienden en familie adviseren!

Kniptechnieken

Dit onderdeel gaat in op vier basis kniptechnieken die heel goed met elkaar te combineren zijn: zwaar, oplopend, rechtstandig en aflopend. Als je deze vier kniptechnieken beheerst, kun je direct al diverse kapsels knippen. Aan de hand van de dvd en de foto's in het lesmateriaal, worden alle technieken stap voor stap uitgelegd en gedemonstreerd. Zo weet je precies wat je moet doen! Om het haar goed te kunnen knippen en overzichtelijk te kunnen werken, leer je tot slot ook nog in welke vlakken je het haar kunt verdelen.

Tips en trics voor het knippen van kinderen

Kinderen knippen is een vak apart. Het knippen van kinderen kost vaak meer tijd dan het knippen van volwassenen. In dit onderdeel krijg je 'tips en trics' om een kind goed te kunnen knippen.

Knippen van heren: de opkniptechniek

In dit onderdeel wordt de opkniptechniek behandeld. Deze techniek wordt vooral bij mannen toegepast. Maar, de laatste jaren kiezen ook steeds meer vrouwen voor deze techniek. Opknippen is een techniek die je voornamelijk toepast aan de zijkant en de nek- en achterkant.

Speciale kniptechnieken

Dit onderdeel leert je alles over speciale kniptechnieken. Denk bijvoorbeeld aan uitdunnen of 'effileren', 'slicen' en het inknippen van een passé.

Stylen van kapsels met föhn en steiltang

In dit onderdeel wordt eerst de föhn besproken. Want met dit apparaat zul je tijdens het stylen van kapsels veel te maken hebben. Bovendien leer je omgaan met de steiltang en leer je alles over de bijbehorende hygiëne. Ook in dit onderdeel zul je weer veel oefenen zodat je straks de mooiste kapsels kunt creëren!

Verzorging en styling van verschillende haartypes

Je leert alles over de verzorging en styling van verschillende haartypes. Zo leer je hoe je kroeshaar verzorgt en herenkapsels in model brengt. Je raakt bekend met alles wat met shampoo en crèmespoeling te maken heeft en leert hoe je je hoofd tijdens het haren wassen masseert. Daarnaast komen verschillende stylingproducten om het haar te modelleren uitgebreid aan bod. Tot slot leer je hoe je moet omgaan met haarproblemen als haaruitval, roos en hoofdluis.

Kleuren van het haar

In dit onderdeel komt het kleuren van het haar aan bod. Waar moet je op letten? Hoe zorg je voor een natuurlijk resultaat? Welke kleur past bij iemand? Je leert het allemaal!

Bruidskapsels maken: van voorbereiding tot accessoires

Een "Grace-Kelly"-rol of toch maar los?! Bruidskapsels zijn er in alle soorten en maten. Maar een ding is zeker: voor een kapper is een bruidskapsel maken een van de leukste dingen om te doen! In dit onderdeel leer je er dan ook alles over. Daarnaast kom je erachter welke accessoires leuk zijn om mee te werken. Ook de voorbereiding van een bruidskapsel wordt besproken.

Gebruik van haaraccessoires voor o.a. volume creëren

Er zijn zoveel verschillende en leuke haaraccessoires op de markt. De cursus wil hier dan ook niet zo maar aan voorbijgaan. In dit hoofdstuk leer je hoe je met accessoires extra volume kunt creëren. Daarbij leer je ook zelf bepaalde haaraccessoires te maken. Wederom een superleuk onderdeel, waar je voor altijd iets aan hebt!

Trends op het gebied van kapsels en styling

Ook op het gebied van kapsels zijn er steeds weer andere trends te ontdekken. Zagen we in de jaren 80 vooral veel kuiven bij de jeugd; tegenwoordig zijn vooral laagjes, een schuine lok of een pony populair. In dit onderdeel leer je alles over haartrends door de jaren heen en over wat nu vooral hip is op haargebied.

Schaf je verzorgingsproducten extra goedkoop aan bij BeautyXL!

Voor deze opleiding werkt Studieplan samen met BeautyXL. Als cursist van Studieplan kun je met maar liefst 10% korting verzorgingsproducten aanschaffen in de webshop van BeautyXL. Je profiteert dus, zowel tijdens je cursus als erna, van flink wat voordeel.

Extra cursus met tientallen euro’s korting

Schrijf je je in voor deze cursus, dan heb je alleen nu bij inschrijving de mogelijkheid om met flinke korting een extra cursus te bestellen. Zo vang je twee (of zelfs meer) vliegen in één klap! Profiteer ook van dit unieke aanbod en kies uit onderstaande cursussen:

 

van

voor

Alleen nu

Manicure    

€ 289,-

€ 169,-

49,-
€ 

Massage    

€ 225,-

€ 199,-

49,-
€ 

Snel en gezond afslanken    

€ 219,-

€ 89,-

49,-
€ 

Wellness & beautypakket    

€ 499,-

€ 209,-

49,-
€ 

Zelf mode maken    

€ 285,-

€ 109,-

49,-
€ 

Inclusief
unieke DVD!

Bekijk demo

Iedereen kan leren bij Studieplan!

Bij Studieplan kan iedereen gemakkelijk een cursus volgen. Jij ook! Het rijk geïllustreerde lesmateriaal is duidelijk geschreven, bevat veel praktijkvoorbeelden, start bij de basiskennis en leidt je stap voor stap door de leerstof. Ideaal!

Unieke studiemethode

Je ontvangt lesmateriaal dat speciaal is gemaakt voor zelfstudie. Het is helder geschreven door professionals uit het werkveld en bevat veel duidelijke praktijkvoorbeelden en mooie illustraties. Je start altijd bij de basis en wordt stap voor stap door de leerstof geleid. Bovendien wordt de theorie regelmatig afgewisseld met praktijkopdrachten. Kortom: een goede mix tussen leren en doen.

Je toetst zelf of je de stof goed beheerst, met de kennisvragen uit de lessen. Een docent is overbodig!

Jij bepaalt wanneer je start en studeert

Bij Studieplan kun je op elk moment starten met een cursus. Schrijf je in voor de opleiding van je keuze en je kunt al binnen 48 uur aan de slag! Bovendien studeer je waar en wanneer je zelf wilt en ook het tempo bepaal je zelf.

Compleet studiepakket

Je complete studiepakket krijg je in één keer thuisgestuurd. Je studiepakket bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft geen extra boeken meer te kopen en je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Je krijgt ook een handige opbergmap om je losbladige lesmateriaal in te bewaren en een schrijfblok plus pen. Je kunt dus direct aan de slag! Maar dat is niet alles, want je ontvangt bij veel cursussen leuke extra’s zoals een professioneel materialenpakket, een prachtig boek, software of instructie-dvd’s.

Extra ondersteuning: Studieplan Online

Als cursist krijg je toegang tot Studieplan Online. Hier vind je o.a. informatie over externe- en Studieplanexamens. Als extra service biedt Studieplan je hier ook gratis trainingen waarmee je beter en sneller leert lezen en je geheugen verbetert. Hierdoor bereik je sneller de eindstreep.

Certificaat
certificaat

Wil je kunnen aantonen dat je een studiepakket van Studieplan hebt afgenomen? Vraag dan voor slechts € 14,95 (inclusief administratie- en verzendkosten) het Studieplancertificaat aan! In je studiepakket vind je hierover alle informatie.

Nergens goedkoper: lage maandelijkse termijnen

Alleen bij Studieplan krijg je superlage lesgelden! Vergelijk onze prijzen met die van andere instellingen voor afstandsonderwijs en overtuig jezelf! Door onze unieke studiemethode is een docent overbodig. Die kosten bespaar je en dat zie je terug in het lage lesgeld! Bovendien kun je bij Studieplan het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. Op die manier kun je voor slechts een paar euro per maand aan de slag met de cursus van jouw keuze!

Studieduur

Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Als je ongeveer een uur per dag aan je cursus besteedt, ben je binnen 5 maanden helemaal klaar! Als je wilt, kun je natuurlijk sneller of langzamer studeren. Zo is je cursus perfect te combineren met je baan, je hobby's en andere bezigheden.

Meteen beginnen

Schrijf je heel gemakkelijk en snel in via internet. Doe je dit vandaag nog vóór 13.00 uur, dan heb je al binnen 48 uur je complete studiepakket in huis! Let op: schrijf je je in op vrijdag, dan krijg je het pakket op dinsdag. Bij Studieplan schrijf je je bovendien in zonder risico, want je ontvangt je studiepakket 14 dagen op proef. Voldoet het studiepakket van je keuze niet aan je verwachtingen, dan kun je het binnen die 14 dagen gewoon terugsturen.

199,-

Vanaf

(of 12 x € 18,40)

Nu extra laag geprijsd!

Van € 549,- voor 199,-. Tijdelijk € 199,-

  • Leer professioneel knippen én stylen!
  • Bespaar op hoge kapperskosten.
Direct doen

 

Vraag of studieadvies?

(071) 546 05 05

ma-vr 9.00-17.00 u.

350 cursussen tegen de laagste prijs!