Nog

Nieuw

Onderzoeksvaardigheden

Gedegen en betrouwbaar onderzoek

Daarom deze cursus
  • Leer theorie én toepassing
  • Praktische en brede cursus
  • Van € 389,- voor 229,-
  • In termijnen: 12 x € 21,20
Direct doen

Of je nu zelf onderzoek gaat uitvoeren of externe onderzoeken moet beoordelen. Met de korte, praktijkgerichte cursus Onderzoeksvaardigheden van Studieplan doe je niet alleen theoretische kennis op, maar leer je ook meteen om deze effectief toe te passen. De cursus biedt je basiskennis van methodieken van onderzoek en analyse en zorgt ervoor dat je als professional een serieuze gesprekspartner bent op het gebied van onderzoek. Na het afronden van de cursus kun je een onderzoeksvraag formuleren, een onderzoeksplan maken, de juiste tools inzetten, zelf onderzoek uitvoeren, data analyseren en de gegevens interpreteren. Ook kun je extern uitgevoerd onderzoek begeleiden en beoordelen.

Voor wie

Wil jij meer weten over onderzoeken, onderzoeksuitslagen en rapportages? Dan is de korte, praktijkgerichte cursus Onderzoeksvaardigheden echt iets voor jou. Schrijf je nu in en vergroot je vaardigheden!

Start direct

Van pen tot opberg- map: je ontvangt alle materialen gratis en kunt direct van start.

Eindresultaat

Na de cursus Onderzoeksvaardigheden ben je niet alleen in staat om een gedegen onderzoek op te zetten, maar kun je ook uitslagen van onderzoeken interpreteren en heldere rapportages opstellen.

Dit leer je

De cursus Onderzoeksvaardigheden is op HBO-niveau en besteedt zowel aandacht aan onderzoeksvaardigheden als aan de toepassing op het gebied van marktonderzoek. Je leert welke onderzoeksmodellen er zijn. Hoe je je onderzoeksvraag en doelstellingen bepaalt en natuurlijk hoe je onderzoeksgegevens verzamelt. Ook vragenlijsten, interviewvaardigheden en de analyse van statistische kengetallen komen uitgebreid aan bod.

De cursus bestaat o.a. uit de volgende onderwerpen:

Doelstelling en onderzoeksvraag

Als onderzoeker begin je met de vraag: wat wil ik weten? En waarom? In dit onderdeel leer je hoe je een doelstelling formuleert. Ook de probleemstelling en de daarbij behorende onderzoeksvragen komen aan bod.

Gegevens verzamelen

Voor het verrichten van onderzoek zijn gegevens nodig. In dit onderdeel leer je waar je de voor jouw onderzoek relevante gegevens kunt vinden en op welke manier je deze kunt verzamelen.

Afbakening van het onderzoek

Als je aan een onderzoek begint is het niet alleen belangrijk om te weten wat je gaat onderzoeken, maar ook wat je niet gaat onderzoeken. Dit onderdeel gaat verder in op het afbakenen van je onderzoek en het opstellen van een goed onderzoeksplan.

Onderzoekstypen

In dit onderdeel komen allerlei vormen van onderzoek aan bod. De mogelijkheden en beperkingen van de verschillende onderzoekstypen worden toegelicht en je leert hoe je een keuze maakt voor een bepaalde onderzoeksvorm.

Onderzoeksontwerp

In dit onderdeel komt het verschil tussen kwalitatief en kwantitatief onderzoek aan bod. Ook leer je hoe je deze twee vormen kunt combineren. En je leert meer over verschillende onderzoekstechnieken zoals literatuurstudie, experiment en interview.

Gegevens verzamelen

Het verzamelen van gegevens is een belangrijk onderdeel van het uitvoeren van een onderzoek. Je leert in dit onderdeel meer over het verzamelen, ordenen, analyseren en beschrijven van onderzoeksgegevens. Statistiek is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Conclusies formuleren

De voorlaatste stap voor het schrijven van een onderzoeksrapport is het verwerken van de onderzoeksgegevens tot een samenvattende conclusie. In dit onderdeel leer je hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Het onderzoeksrapport

Het resultaat van een onderzoek is een onderzoeksrapport. Dit rapport moet volgens een vast stramien worden opgebouwd. In dit onderdeel leer je hoe je zo’n onderzoeksrapport schrijft.

Extra cursus met tientallen euro’s korting

Schrijf je je in voor deze cursus, dan heb je alleen nu bij inschrijving de mogelijkheid om met flinke korting een extra cursus te bestellen. Zo vang je twee (of zelfs meer) vliegen in één klap! Profiteer ook van dit unieke aanbod en kies uit onderstaande cursussen:

 

van

voor

Alleen nu

Effectief communiceren    

€ 329,-

€ 189,-

69,-
€ 

Snelleren    

€ 199,-

€ 99,-

69,-
€ 

Spelling en grammatica    

€ 315,-

€ 99,-

69,-
€ 

Timemanagement    

€ 199,-

€ 99,-

69,-
€ 

Typecursus    

€ 218,-

€ 89,-

69,-
€ 

Ervaringen

"Hulde voor deze duidelijk uiteengezette cursus. Leren in je eigen tempo, echt een aanrader!"

Meer ervaringen

Iedereen kan studeren bij Studieplan!

Bij Studieplan kan iedereen gemakkelijk een cursus volgen. Jij ook! Het lesmateriaal is duidelijk geschreven, bevat veel praktijkvoorbeelden, start bij de basiskennis en leidt je stap voor stap door de leerstof. Ideaal!

Unieke studiemethode

Je ontvangt lesmateriaal dat speciaal is gemaakt voor zelfstudie. Het is helder geschreven door professionals uit het werkveld. Ook bevat het veel duidelijke praktijkvoorbeelden. Je start altijd bij de basis en wordt stap voor stap door de leerstof geleid. Ideaal!

Je toetst zelf of je de stof goed beheerst, met de kennisvragen uit de lessen. Een docent is overbodig! En ga je examen doen, dan bepaal je zelf wanneer je daar klaar voor bent!

Jij bepaalt wanneer je start en studeert

Bij Studieplan kun je op elk moment starten met een cursus. Schrijf je in voor de opleiding van je keuze en je kunt al binnen 48 uur aan de slag! Bovendien studeer je waar en wanneer je zelf wilt en ook het tempo bepaal je zelf.

Compleet studiepakket

Je complete studiepakket krijg je in één keer thuisgestuurd. Je studiepakket bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft geen extra boeken meer te kopen (tenzij op deze pagina vermeld) en je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Je krijgt ook een handige opbergmap om je losbladige lesmateriaal in te bewaren en een schrijfblok plus pen. Je kunt dus direct aan de slag! Volg je een opleiding waarbij een extern examen hoort, dan ontvang je bovendien gratis een proefexamen!

Extra ondersteuning: Studieplan Online

Als cursist krijg je toegang tot Studieplan Online. Hier vind je o.a. informatie over externe- en Studieplanexamens. Als extra service biedt Studieplan je hier ook gratis trainingen waarmee je beter en sneller leert lezen en je geheugen verbetert. Hierdoor bereik je sneller de eindstreep.

Certificaat
certificaat

Wil je kunnen aantonen dat je een studiepakket van Studieplan hebt afgenomen? Vraag dan voor slechts € 14,95 (inclusief administratie- en verzendkosten) het Studieplancertificaat aan! In je studiepakket vind je hierover alle informatie.

Nergens goedkoper, kijk en vergelijk

Alleen bij Studieplan krijg je superlage lesgelden! Vergelijk onze prijzen met die van andere instellingen voor afstandsonderwijs en overtuig jezelf! Door onze unieke studiemethode is een docent overbodig. Die kosten bespaar je en dat zie je terug in het lage lesgeld! Bovendien kan je bij Studieplan je lesgeld ineens voldoen of in termijnen. De keuze is aan jou!

Studieduur

Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Als je ongeveer een uur per dag aan je cursus besteedt, ben je binnen 5 maanden helemaal klaar! Als je wilt, kun je natuurlijk sneller of langzamer studeren. Zo is je cursus perfect te combineren met je baan, je hobby's en andere bezigheden.

Meteen beginnen

Schrijf je heel gemakkelijk en snel in via internet. Doe je dit vandaag nog vóór 13.00 uur, dan heb je al binnen 48 uur je complete studiepakket in huis! Let op: schrijf je je in op vrijdag, dan krijg je het pakket op dinsdag. Bij Studieplan schrijf je je bovendien in zonder risico, want je ontvangt je studiepakket 14 dagen op proef. Voldoet het studiepakket van je keuze niet aan je verwachtingen, dan kun je het binnen die 14 dagen gewoon terugsturen.

Daarom deze cursus
  • Leer theorie én toepassing
  • Praktische en brede cursus
  • Van € 389,- voor € 229,-
  • In termijnen: 12 x € 21,20
Direct doen

 

Vraag of studieadvies?

(071) 546 05 05

ma-vr 9.00-17.00 u.

350 kwaliteitscursussen, voor iedereen betaalbaar