Nog

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Haal snel het PDB-diploma van de Associatie

Daarom deze cursus
  • Geen vooropleiding nodig
  • Officieel Associatiediploma
  • Van € 663,- voor 265,-
  • In termijnen: 12 x € 24,55
Direct doen

De vraag naar personeel met het PDB®-diploma op zak is nog altijd heel groot. Wil je dus verzekerd zijn van een baan op administratief gebied? En wil je zelfstandig de administratie van kleine en middelgrote bedrijven kunnen voeren? Schrijf je dan in voor de complete opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)! Tijdens de cursus PDB® leer je alles op het gebied van Boekhouden, calculatie, financiële administratie en bedrijfseconomie. Moeilijk? Helemaal niet, iedereen kan het! Het lesmateriaal is helder opgebouwd en helpt je stap voor stap door de leerstof heen. Je studeert nergens goedkoper; kijk en vergelijk zelf!

Bovendien vind je bij de cursus gratis proefexamens, waarmee je perfect wordt voorbereid op het officiële erkende examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Officieel erkend diploma

Exact hetzelfde diploma dat je haalt met een veel duurdere opleiding! Het examen wordt afgenomen door het Associatie voor Examinering.

Voor wie

Wil je graag op een financiële administratie aan de slag? En wil je zelfstandig de administratie van een klein of middelgroot bedrijf kunnen voeren? Wil je een baan, waarbij vertrouwen en verantwoordelijkheid een grote rol spelen? Dan is Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) voor jou de ideale keuze! Wil je de kennis en vaardigheden die je opdoet met de opleiding gebruiken om je te vestigen als zelfstandige? Leer dan hoe je in dit vakgebied succesvol je eigen bedrijf opzet met de nieuwe opleiding Houder Administratiekantoor.

Eindresultaat

De cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) bereidt je perfect voor op het officiële erkende examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Dit leer je in 16 maanden

Het studiepakket Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) bestaat uit de onderdelen:

PDB-Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Hier komen alle beginselen van het Boekhouden stap voor stap aan bod. Begrippen als balans, dagboek, journaliseren, grootboekrekening, balans en winst-en-verliesrekening zijn je straks volledig duidelijk, evenals de specifieke aspecten van de debiteuren-, crediteuren- en voorraadadministratie. Ook bijzondere boekingen bij ontvangsten en betalingen, decimale codering, stambestanden en Boekhouden komen in deze module uitgebreid aan bod.

PDB-Basiskennis calculatie (BKC®)

In deze module krijg je inzicht in grafieken, vreemde valuta, indexcijfers, kostprijzen, afschrijvingen en factureren in de goederenhandel. Je leert werken met Excel en hoe je calculaties in de vorm van tabellen en grafieken in Excel kunt presenteren. Na afloop beschik je over rekenkundige vermogens op een gedegen niveau en ben je in staat betrouwbare cijfers af te geven over tal van essentiële boekhoudkundige aspecten.

PDB-Financiële administratie en Kostprijscalculatie (Module 1)

Hier leer je over het boeken van retouren en voorraden en het lezen van balansen en boekingsverslagen. Ook voorraadadministratie, administratieve organisatie en kredietverlening komen aan de orde. Je leert vervolgens over presenteren en rapporteren, het doen van bedrijfscalculaties én het maken van break-evenanalyses en kostprijsberekeningen. Ook komen kredietverlening en factoring aan bod.

PDB-Periodeafsluiting en Bedrijfseconomie (Module 2)

In deze laatste module leer je onder meer een kolommenbalans en een eindbalans samen te stellen. Daarnaast komt het samenstellen van een winst-en-verliesrekening aan bod. Tot slot gaat dit onderdeel ook nog in op leasing en leer je hoe je om moet gaan met kasverschillen. In het onderdeel Bedrijfseconomie leer je interestberekeningen te maken en ga je in op aandelen en obligaties. Je leert wat het verschil is tussen een bv en een nv en je leert tot slot ook alles over aansprakelijkheid en gaat in op verslaglegging ten behoeve van een jaarverslag.


Aan het eind van elk hoofdstuk is een aantal kennisvragen en oefeningen opgenomen. De antwoorden op de kennisvragen vind je terug in de leerstof. De uitwerkingen van de oefeningen vind je achter in het studiemateriaal. Door de oefeningen eerst volledig op het voorgedrukte uitwerkpapier uit te werken en pas daarna je uitwerkingen te vergelijken met die in het studiemateriaal, merk je al snel in hoeverre je de leerstof beheerst.

Let op: Je kunt de cursus ineens bestellen, maar ook per module. Ben je nog niet in het bezit van één of twee certificaten, dan raden we je aan te kiezen voor de volledige opleiding. Dat scheelt je maar liefst € 76,-!

Officieel examen

Het examen Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) wordt modulair afgenomen. Je kunt in één keer examen doen, maar je kunt natuurlijk ook de certificaten één voor één halen. Heb je de certificaten van alle vakken behaald? Dan wissel je deze in voor het officiële PDB®-diploma van de Associatie. Voor het examen moet je je aanmelden bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Kijk voor meer informatie op www.associatie.nl.

Nieuwe exameneisen Associatie

Per 1 januari 2016 hanteert de Associatie andere exameneisen. Het lesmateriaal wordt daarom ook herzien. Ondertussen kun je gewoon starten met de cursus, je wordt gegarandeerd voorbereid volgens de nieuwste exameneisen, ook als je na 1 januari 2016 examen doet. Het huidig examen kun je uiterlijk in november 2015 afleggen. Vanaf januari 2016 kun je dagelijks online het examen nieuwe stijl doen. De opleiding bestaat dan uit drie modules in plaats van vier. Deze modules zijn: Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering. Daarnaast maken de modules BKB® en BKC® per 1 januari 2016 geen onderdeel meer uit van PDB®.

Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Het lesmateriaal dat je ontvangt, is van hoge kwaliteit. Het is helder en duidelijk geschreven en gegarandeerd up-to-date. Bovendien ontvang je er gratis een proefexamen bij. Hierdoor ben je uitstekend voorbereid op het landelijk erkende examen.

Ben je ondanks het perfect afgestemde lesmateriaal niet geslaagd voor het examen? Lees dan alles over de Niet geslaagd? Lesgeld terug! actie van Studieplan.

Extra cursus met tientallen euro’s korting

Schrijf je je in voor deze cursus, dan heb je alleen nu bij inschrijving de mogelijkheid om met flinke korting een extra cursus te bestellen. Zo vang je twee (of zelfs meer) vliegen in één klap! Profiteer ook van dit unieke aanbod en kies uit onderstaande cursussen:

 

van

voor

Alleen nu

Effectief communiceren    

€ 329,-

€ 189,-

69,-
€ 

Engels    

€ 415,-

€ 175,-

69,-
€ 

Spelling en grammatica    

€ 315,-

€ 99,-

69,-
€ 

Spreadsheets    

€ 289,-

€ 199,-

49,-
€ 

Ervaringen

"Hulde voor deze duidelijk uiteengezette cursus. Leren in je eigen tempo, echt een aanrader!"

Meer ervaringen

Iedereen kan studeren bij Studieplan!

Bij Studieplan kan iedereen gemakkelijk een cursus volgen. Jij ook! Het lesmateriaal is duidelijk geschreven, bevat veel praktijkvoorbeelden, start bij de basiskennis en leidt je stap voor stap door de leerstof. Ideaal!

Unieke studiemethode

Je ontvangt lesmateriaal dat speciaal is gemaakt voor zelfstudie. Het is helder geschreven door professionals uit het werkveld. Ook bevat het veel duidelijke praktijkvoorbeelden. Je start altijd bij de basis en wordt stap voor stap door de leerstof geleid. Ideaal!

Je toetst zelf of je de stof goed beheerst, met de kennisvragen uit de lessen. Een docent is overbodig! En ga je examen doen, dan bepaal je zelf wanneer je daar klaar voor bent!

Jij bepaalt wanneer je start en studeert

Bij Studieplan kun je op elk moment starten met een cursus. Schrijf je in voor de opleiding van je keuze en je kunt al binnen 48 uur aan de slag! Bovendien studeer je waar en wanneer je zelf wilt en ook het tempo bepaal je zelf.

Compleet studiepakket

Je complete studiepakket krijg je in één keer thuisgestuurd. Je studiepakket bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft geen extra boeken meer te kopen en je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Je krijgt ook een handige opbergmap om je losbladige lesmateriaal in te bewaren en een schrijfblok plus pen. Je kunt dus direct aan de slag! Volg je een opleiding waarbij een extern examen hoort, dan ontvang je bovendien gratis een proefexamen!

Extra ondersteuning: Studieplan Online

Als cursist krijg je toegang tot Studieplan Online. Hier vind je o.a. informatie over externe- en Studieplanexamens. Als extra service biedt Studieplan je hier ook gratis trainingen waarmee je beter en sneller leert lezen en je geheugen verbetert. Hierdoor bereik je sneller de eindstreep.

Certificaat
certificaat

Wil je kunnen aantonen dat je een studiepakket van Studieplan hebt afgenomen? Vraag dan voor slechts € 14,95 (inclusief administratie- en verzendkosten) het Studieplancertificaat aan! In je studiepakket vind je hierover alle informatie.

Nergens goedkoper, kijk en vergelijk

Alleen bij Studieplan krijg je superlage lesgelden! Vergelijk onze prijzen met die van andere instellingen voor afstandsonderwijs en overtuig jezelf! Door onze unieke studiemethode is een docent overbodig. Die kosten bespaar je en dat zie je terug in het lage lesgeld! Bovendien kan je bij Studieplan je lesgeld ineens voldoen of in termijnen. De keuze is aan jou!

Studieduur

Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Als je ongeveer een uur per dag aan je cursus besteedt, ben je binnen 16 maanden helemaal klaar voor het examen! Als je wilt, kun je natuurlijk sneller of langzamer studeren. Zo is je cursus perfect te combineren met je baan, je hobby's en andere bezigheden.

Meteen beginnen

Schrijf je heel gemakkelijk en snel in via internet. Doe je dit vandaag nog vóór 13.00 uur, dan heb je al binnen 48 uur je complete studiepakket in huis! Let op: schrijf je je in op vrijdag, dan krijg je het pakket op dinsdag. Bij Studieplan schrijf je je bovendien in zonder risico, want je ontvangt je studiepakket 14 dagen op proef. Voldoet het studiepakket van je keuze niet aan je verwachtingen, dan kun je het binnen die 14 dagen gewoon terugsturen.

Daarom deze cursus
  • Geen vooropleiding nodig
  • Officieel Associatiediploma
  • Van € 663,- voor € 265,-
  • In termijnen: 12 x € 24,55
Direct doen

 

Vraag of studieadvies?

(071) 546 05 05

ma-vr 9.00-17.00 u.

350 cursussen tegen de laagste prijs!