Nog

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Haal snel het erkende PDB-diploma van de Associatie

Daarom deze cursus
  • Geen vooropleiding nodig
  • Officieel Associatiediploma
  • Van € 663,- voor 265,-
  • In termijnen: 12 x € 24,55
Direct doen

De vraag naar personeel met het PDB®-diploma op zak is nog altijd heel groot. Wil je dus verzekerd zijn van een baan op administratief gebied? En wil je zelfstandig de administratie van kleine en middelgrote bedrijven kunnen voeren? Schrijf je dan in voor de complete opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)! De opleiding bestaat uit de onderdelen Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering. Deze onderdelen zijn allemaal op niveau 4. Bij de opleiding zijn gratis proefexamens inbegrepen, waarmee je perfect wordt voorbereid op het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Na afloop van de opleiding heb je alles geleerd over bedrijfsadministratie, kostencalculatie en financiering. Bovendien heb je, na succesvolle afronding van het examen, het zeer gewilde PDB-diploma van de Associatie op zak. Schrijf vandaag nog in. Nergens goedkoper; kijk en vergelijk!

Officieel erkend diploma

Exact hetzelfde diploma dat je haalt met een veel duurdere opleiding! Het examen wordt afgenomen door het Associatie voor Examinering.

Voor wie

Wil je graag op een financiële administratie aan de slag? En wil je zelfstandig de administratie van een klein of middelgroot bedrijf kunnen voeren? Wil je een baan, waarbij vertrouwen en verantwoordelijkheid een grote rol spelen? Dan is de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) voor jou de ideale keuze!

Eindresultaat

De cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) bereidt je perfect voor op het officiële erkende examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Dit leer je in 16 maanden

Het studiepakket Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) bestaat uit de volgende drie onderdelen, die allemaal op MBO4-niveau zijn:

Bedrijfsadministratie

In dit onderdeel leer je berekeningen maken ten behoeve van de financiële administratie van een onderneming. Je leert overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans. Daarnaast doe je kennis op van belangrijke administratieve begrippen. Na afloop van dit onderdeel heb je een flinke stap gemaakt in de richting van het zelfstandig kunnen voeren van een boekhouding!

Kostencalculatie

In dit onderdeel leer je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen te maken. Ook kom je erachter hoe je het resultaat van productie en verkoop berekent en je krijgt inzicht in resultaten en presentatiemethoden. De opgedane theorie kun je direct in praktijk brengen!

Financiering

In dit onderdeel is er speciale aandacht voor de termen: agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. Je leert berekeningen maken ten behoeve van de periodeafsluiting en kengetallen berekenen. Wederom kennis die je meteen in praktijk kunt brengen!


Officieel examen

Het examen Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) wordt modulair afgenomen. Je kunt in één keer examen doen, maar je kunt natuurlijk ook de certificaten één voor één halen. Heb je de certificaten van alle vakken behaald? Dan wissel je deze in voor het officiële PDB®-diploma van de Associatie. Voor het examen moet je je aanmelden bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Kijk voor meer informatie op www.associatie.nl.

Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Het lesmateriaal dat je ontvangt, is van hoge kwaliteit. Het is helder en duidelijk geschreven en gegarandeerd up-to-date. Bovendien ontvang je er gratis een proefexamen bij. Hierdoor ben je uitstekend voorbereid op het landelijk erkende examen.

Ben je ondanks het perfect afgestemde lesmateriaal niet geslaagd voor het examen? Lees dan alles over de Niet geslaagd? Lesgeld terug! actie van Studieplan.

Extra cursus met tientallen euro’s korting

Schrijf je je in voor deze cursus, dan heb je alleen nu bij inschrijving de mogelijkheid om met flinke korting een extra cursus te bestellen. Zo vang je twee (of zelfs meer) vliegen in één klap! Profiteer ook van dit unieke aanbod en kies uit onderstaande cursussen:

 

van

voor

Alleen nu

Effectief communiceren    

€ 329,-

€ 189,-

69,-
€ 

Engels    

€ 415,-

€ 175,-

69,-
€ 

Spelling en grammatica    

€ 315,-

€ 99,-

69,-
€ 

Spreadsheets    

€ 289,-

€ 199,-

49,-
€ 

Ervaringen

"Hulde voor deze duidelijk uiteengezette cursus. Leren in je eigen tempo, echt een aanrader!"

Meer ervaringen

Iedereen kan studeren bij Studieplan!

Bij Studieplan kan iedereen gemakkelijk een cursus volgen. Jij ook! Het lesmateriaal is duidelijk geschreven, bevat veel praktijkvoorbeelden, start bij de basiskennis en leidt je stap voor stap door de leerstof. Ideaal!

Unieke studiemethode

Je ontvangt lesmateriaal dat speciaal is gemaakt voor zelfstudie. Het is helder geschreven door professionals uit het werkveld. Ook bevat het veel duidelijke praktijkvoorbeelden. Je start altijd bij de basis en wordt stap voor stap door de leerstof geleid. Ideaal!

Je toetst zelf of je de stof goed beheerst, met de kennisvragen uit de lessen. Een docent is overbodig! En ga je examen doen, dan bepaal je zelf wanneer je daar klaar voor bent!

Jij bepaalt wanneer je start en studeert

Bij Studieplan kun je op elk moment starten met een cursus. Schrijf je in voor de opleiding van je keuze en je kunt al binnen 48 uur aan de slag! Bovendien studeer je waar en wanneer je zelf wilt en ook het tempo bepaal je zelf.

Compleet studiepakket

Je complete studiepakket krijg je in één keer thuisgestuurd. Je studiepakket bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft geen extra boeken meer te kopen en je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Je krijgt ook een handige opbergmap om je losbladige lesmateriaal in te bewaren en een schrijfblok plus pen. Je kunt dus direct aan de slag! Volg je een opleiding waarbij een extern examen hoort, dan ontvang je bovendien gratis een proefexamen!

Extra ondersteuning: Studieplan Online

Als cursist krijg je toegang tot Studieplan Online. Hier vind je o.a. informatie over externe- en Studieplanexamens. Als extra service biedt Studieplan je hier ook gratis trainingen waarmee je beter en sneller leert lezen en je geheugen verbetert. Hierdoor bereik je sneller de eindstreep.

Certificaat
certificaat

Wil je kunnen aantonen dat je een studiepakket van Studieplan hebt afgenomen? Vraag dan voor slechts € 14,95 (inclusief administratie- en verzendkosten) het Studieplancertificaat aan! In je studiepakket vind je hierover alle informatie.

Nergens goedkoper, kijk en vergelijk

Alleen bij Studieplan krijg je superlage lesgelden! Vergelijk onze prijzen met die van andere instellingen voor afstandsonderwijs en overtuig jezelf! Door onze unieke studiemethode is een docent overbodig. Die kosten bespaar je en dat zie je terug in het lage lesgeld! Bovendien kan je bij Studieplan je lesgeld ineens voldoen of in termijnen. De keuze is aan jou!

Studieduur

Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Als je ongeveer een uur per dag aan je cursus besteedt, ben je binnen 10 maanden helemaal klaar voor het examen! Als je wilt, kun je natuurlijk sneller of langzamer studeren. Zo is je cursus perfect te combineren met je baan, je hobby's en andere bezigheden.

Meteen beginnen

Schrijf je heel gemakkelijk en snel in via internet. Doe je dit vandaag nog vóór 13.00 uur, dan heb je al binnen 48 uur je complete studiepakket in huis! Let op: schrijf je je in op vrijdag, dan krijg je het pakket op dinsdag. Bij Studieplan schrijf je je bovendien in zonder risico, want je ontvangt je studiepakket 14 dagen op proef. Voldoet het studiepakket van je keuze niet aan je verwachtingen, dan kun je het binnen die 14 dagen gewoon terugsturen.

Daarom deze cursus
  • Geen vooropleiding nodig
  • Officieel Associatiediploma
  • Van € 663,- voor € 265,-
  • In termijnen: 12 x € 24,55
Direct doen

 

Vraag of studieadvies?

(071) 546 05 05

ma-vr 9.00-17.00 u.

350 cursussen tegen de laagste prijs!