Nog

Receptioniste-telefoniste

Binnen 10 maanden een gewaardeerd diploma

Daarom deze cursus
  • Praktijkgerichte opleiding
  • Behaal 2 landelijk erkende diploma’s
  • Van € 445,- voor 295,-
  • In termijnen: 12 x € 27,30
Direct doen

Met dit studiepakket bewijst Studieplan weer eens dat je voor een leuke, afwisselende baan helemaal geen jaren hoeft te studeren. Met slechts één uur studie per dag kun je met deze opleiding ontzettend veel leren over communicatieve vaardigheden, secretariële vaardigheden, correspondentie en computervaardigheden. Moeilijk? Helemaal niet! Iedereen kan het! En dat zelfs al in slechts tien maanden! De baan waarop je wordt voorbereid, is afwisselend, uitdagend en bovendien een goede springplank voor als je verder wilt in de secretariële richting.

We gaan ervan uit dat je bij het starten van deze opleiding beschikt over voldoende typevaardigheid. Is dit niet het geval, dan raden we je aan om ook onze Typecursus te volgen (zie hieronder bij Extra cursus met tientallen euro’s korting). Deze cursus bereidt je voor op het erkende ECDL-examen Typevaardigheid.

Start direct

Van pen tot opberg- map: je ontvangt alle materialen gratis en kunt direct van start.

Voor wie

Wil jij afwisselend en uitdagend werk, kies dan voor het studiepakket Receptioniste-telefoniste. Ook als je in de toekomst goede doorgroeimogelijkheden wilt hebben, is dit een zeer goede (her)start van je carrière!

Eindresultaat

Na het volgen van deze opleiding ben je uitstekend voorbereid op twee examens die worden afgenomen door landelijk erkende exameninstanties. De diploma’s die je haalt zijn veelgevraagd op de arbeidsmarkt! Met deze diploma’s op zak bewijs je dat je alle kennis en vaardigheden in huis hebt om op uitstekende wijze het beroep van receptioniste-telefoniste te kunnen uitoefenen!

Dit leer je

Het studieprogramma bestaat uit vier vakken. Alles wat daarin behandeld wordt, kom je straks in de praktijk van het werk tegen.

Basisvaardigheden voor de receptioniste-telefoniste

“Het visitekaartje van het bedrijf”; zo worden receptioniste-telefonistes vaak aangeduid. In deze module doe je daarom alle basiskennis en –vaardigheden op waarover een goede, representatieve receptioniste-telefoniste moet beschikken. Zoals uitstekende communicatieve en telefonische vaardigheden, het correct kunnen ontvangen van bezoekers, persoonlijke verzorging en presentatie, het op de juiste manier afhandelen van post en andere inkomende berichten en het efficiënt plannen van reizen. Kortom, een interessante inleiding voor een leuk, afwisselend en verantwoordelijk beroep!

Basiskennis secretariaatspraktijk

Als receptioniste-telefoniste zul je ook regelmatig enige secretariële werkzaamheden verrichten. Het maakt je vak nóg leuker en uitdagender. Om deze werkzaamheden straks goed te kunnen uitvoeren, komt de basiskennis van de secretariaatspraktijk ook in de opleiding aan bod. Zo leer je onder meer het sorteren, registreren, verspreiden, en archiveren van post, het omgaan met reproductie en communicatieapparatuur, agendabeheer en gasten ontvangen.

Correspondentie Nederlands

Uiteraard moet een goede receptioniste-telefoniste beschikken over een uitstekende kennis van de Nederlandse taal en zich goed schriftelijk kunnen uitdrukken. Daarom is deze module een belangrijk deel van de opleiding. Elk deel van de module besteed aandacht aan een ander onderwerp. Zoals zakelijke brieven, informatie inwinnen en verstrekken, uitnodigen en afzeggen, verzoeken en e-mailen. Daarnaast werk je in elk deel aan spelling en grammatica.

Computervaardigheden

Goed kunnen omgaan met de computer is een andere vaardigheid die je nodig hebt in je werk als receptioniste-telefoniste. Daarom bevat deze opleiding een aparte module over dit onderwerp die voorbereid op een landelijk erkend diploma. In deze module leer je onder meer alles over tekstverwerken met Word, gebruikmaken van de meer geavanceerde mogelijkheden van dit programma en correct omgaan met internet en e-mail.

Examens

De module Correspondentie Nederlands bereidt je voor op het gelijknamige erkende examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering (www.associatie.nl) en de module Computervaardigheden op het gelijknamige examen van het ECDL. Als je besluit ook de Typecursus te volgen, dan kun je deze afsluiten met het examen Typevaardigheid van het ECDL. Kijk voor meer informatie over deze examens op www.ecdl.nl.

Extra cursus met tientallen euro’s korting

Schrijf je je in voor deze cursus, dan heb je alleen nu bij inschrijving de mogelijkheid om met flinke korting een extra cursus te bestellen. Zo vang je twee (of zelfs meer) vliegen in één klap! Profiteer ook van dit unieke aanbod en kies uit onderstaande cursussen:

 

van

voor

Alleen nu

Effectief communiceren    

€ 329,-

€ 229,-

69,-
€ 

Engels    

€ 415,-

€ 209,-

69,-
€ 

Spelling en grammatica    

€ 315,-

€ 119,-

69,-
€ 

Timemanagement    

€ 199,-

€ 99,-

69,-
€ 

Typecursus    

€ 218,-

€ 109,-

69,-
€ 

Ervaringen

"Hulde voor deze duidelijk uiteengezette cursus. Leren in je eigen tempo, echt een aanrader!"

Meer ervaringen

Iedereen kan studeren bij Studieplan!

Bij Studieplan kan iedereen gemakkelijk een cursus volgen. Jij ook! Het lesmateriaal is duidelijk geschreven, bevat veel praktijkvoorbeelden, start bij de basiskennis en leidt je stap voor stap door de leerstof. Ideaal!

Unieke studiemethode

Je ontvangt lesmateriaal dat speciaal is gemaakt voor zelfstudie. Het is helder geschreven door professionals uit het werkveld. Ook bevat het veel duidelijke praktijkvoorbeelden. Je start altijd bij de basis en wordt stap voor stap door de leerstof geleid. Ideaal!

Je toetst zelf of je de stof goed beheerst, met de kennisvragen uit de lessen. Een docent is overbodig! En doe je een opleiding met examen, dan bepaal je zelf wanneer je daar klaar voor bent.

Jij bepaalt wanneer je start en studeert

Bij Studieplan kun je op elk moment starten met een cursus. Schrijf je in voor de opleiding van je keuze en je kunt al binnen 48 uur aan de slag! Bovendien studeer je waar en wanneer je zelf wilt en ook het tempo bepaal je zelf.

Compleet studiepakket

Je complete studiepakket krijg je in één keer thuisgestuurd. Je studiepakket bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft geen extra boeken meer te kopen (tenzij op deze pagina vermeld) en je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Je krijgt ook een handige opbergmap om je losbladige lesmateriaal in te bewaren en een schrijfblok plus pen. Je kunt dus direct aan de slag! Volg je een opleiding waarbij een extern examen hoort, dan ontvang je bovendien gratis een proefexamen!

Extra ondersteuning: Studieplan Online

Als cursist krijg je toegang tot Studieplan Online. Hier vind je o.a. informatie over externe- en Studieplanexamens. Als extra service biedt Studieplan je hier ook gratis trainingen waarmee je beter en sneller leert lezen en je geheugen verbetert. Hierdoor bereik je sneller de eindstreep.

Certificaat
certificaat

Wil je kunnen aantonen dat je een studiepakket van Studieplan hebt afgenomen? Vraag dan voor slechts € 14,95 (inclusief administratie- en verzendkosten) het Studieplancertificaat aan! In je studiepakket vind je hierover alle informatie.

Nergens goedkoper, kijk en vergelijk

Alleen bij Studieplan krijg je superlage lesgelden! Vergelijk onze prijzen met die van andere instellingen voor afstandsonderwijs en overtuig jezelf! Door onze unieke studiemethode is een docent overbodig. Die kosten bespaar je en dat zie je terug in het lage lesgeld! Bovendien kan je bij Studieplan je lesgeld ineens voldoen of in termijnen. De keuze is aan jou!

Studieduur

Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Als je ongeveer een uur per dag aan je cursus besteedt, ben je binnen 10 maanden helemaal klaar! Als je wilt, kun je natuurlijk sneller of langzamer studeren. Zo is je cursus perfect te combineren met je baan, je hobby's en andere bezigheden.

Meteen beginnen

Schrijf je heel gemakkelijk en snel in via internet. Doe je dit vandaag nog vóór 13.00 uur, dan heb je al binnen 48 uur je complete studiepakket in huis! Let op: schrijf je je in op vrijdag, dan krijg je het pakket op dinsdag. Bij Studieplan schrijf je je bovendien in zonder risico, want je ontvangt je studiepakket 14 dagen op proef. Voldoet het studiepakket van je keuze niet aan je verwachtingen, dan kun je het binnen die 14 dagen gewoon terugsturen.

Daarom deze cursus
  • Praktijkgerichte opleiding
  • Behaal 2 landelijk erkende diploma’s
  • Van € 445,- voor € 295,-
  • In termijnen: 12 x € 27,30
Direct doen

 

Vraag of studieadvies?

(071) 546 05 05

ma-vr 9.00-17.00 u.

350 cursussen tegen de laagste prijs!