Nog

Schuldhulpverlening

Inkomsten en uitgaven in balans

Daarom deze cursus
  • Snel aan de slag
  • Professioneel en praktijkgericht
  • Van € 698,- voor 479,-
  • In termijnen: 12 x € 44,30
Direct doen

Er is steeds meer vraag naar goede, professionele schuldhulpverleners. Wil jij een baan in de schuldhulpverlening? En werken met mensen die in grote financiële problemen zitten en die hier zonder professionele hulp niet uit komen? Met de praktijkgerichte cursus Schuldhulpverlening van Studieplan doe je binnen een jaar alle relevante kennis op. Ook als je al werkzaam bent in de schuldhulpverlening of door je beroep veel te maken hebt met deze problematiek, is dit de cursus voor jou! Schrijf vandaag nog in! Nergens goedkoper, kijk en vergelijk!

Voor wie

Wil jij gaan werken in de schuldhulpverlening? Kies dan voor de praktijkgerichte cursus Schuldhulpverlening van Studieplan! Ook een nuttige cursus voor maatschappelijk werkers en psychologen die veel te maken hebben met de schuldhulpverlening of budgetcoaching.

Eindresultaat

Na het volgen van deze cursus kun je het gehele proces van schuldhulpverlening uit voeren.

Ervaringen

"Hulde voor deze duidelijk uiteengezette cursus. Leren in je eigen tempo, echt een aanrader!"

Meer ervaringen

Dit leer je

De cursus Schuldhulpverlening is een combinatie van juridische kennis, toegepaste psychologie, gesprekstechnieken en praktijkopdrachten. Er wordt veel aandacht besteed aan het contact met de cliënt. De cursus is opgebouwd uit drie losse modules.

Module A: Aanmelding, intake, advies, crisisinterventie, verzoekschriften en nazorg

Aan de hand van praktijkvoorbeelden maak je kennis met de begrippen aanmelding, intake en crisisinterventie. Ook leer je hoe je een gesprek opbouwt, zodat je op een professionele manier gesprekken kunt voeren met cliënten. Ook de inkomenscomponenten en financiële tegemoetkomingsregelingen komen in deze module aan de orde en je leert alles over het opstellen van verzoekschriften.

Module B: Herfinanciering, saneringskrediet, schuldbemiddeling, betalingsregelingen en budgetbeheer

In deze module wordt het begrip herfinanciering uitgelegd en je leert alles over de Wet financieel toezicht. Je leert hoe je een financieringsvoorstel maakt en welke stappen je moet nemen om tot uitvoering te komen. Ook het uitvoeren van het saneringskrediet komt uitgebreid aan bod. Daarnaast leer je alles over schuldbemiddeling. De theorie wordt in deze module omgezet in praktijksituaties. Met behulp van de VTLB-calculator leer je hoe je berekeningen maakt. Met diverse cases leer je hoe je uit de informatie van een cliënt de hoofdzaken van de bijzaken scheidt. Ook het treffen van betalingsregelingen en de uitvoering hiervan worden behandeld, denk bijvoorbeeld aan het onderhandelen met schuldeisers. Tot slot komen alle vormen van budgetbeheer in deze module aan de orde.

Module C: Budgetcoaching

In deze module leer je meer over budgetcoaching. Je leert hoe je cliënten zelfstandig hun financiële huishouding laat voeren. Ook in deze module komen juridische kennis, gesprekstechnieken en het opstellen van een budgetplan aan bod.

Extra cursus met tientallen euro’s korting

Schrijf je je in voor deze cursus, dan heb je alleen nu bij inschrijving de mogelijkheid om met flinke korting een extra cursus te bestellen. Zo vang je twee (of zelfs meer) vliegen in één klap! Profiteer ook van dit unieke aanbod en kies uit onderstaande cursussen:

 

van

voor

Alleen nu

Effectief communiceren    

€ 329,-

€ 229,-

69,-
€ 

Engels    

€ 415,-

€ 209,-

69,-
€ 

Spelling en grammatica    

€ 315,-

€ 119,-

69,-
€ 

Timemanagement    

€ 199,-

€ 99,-

69,-
€ 

Typecursus    

€ 218,-

€ 109,-

69,-
€ 

Start direct

Van pen tot opberg- map: je ontvangt alle materialen gratis en kunt direct van start.

Iedereen kan studeren bij Studieplan!

Bij Studieplan kan iedereen gemakkelijk een cursus volgen. Jij ook! Het lesmateriaal is duidelijk geschreven, bevat veel praktijkvoorbeelden, start bij de basiskennis en leidt je stap voor stap door de leerstof. Ideaal!

Unieke studiemethode

Je ontvangt lesmateriaal dat speciaal is gemaakt voor zelfstudie. Het is helder geschreven door professionals uit het werkveld. Ook bevat het veel duidelijke praktijkvoorbeelden. Je start altijd bij de basis en wordt stap voor stap door de leerstof geleid. Ideaal!

Je toetst zelf of je de stof goed beheerst, met de kennisvragen uit de lessen. Een docent is overbodig! En doe je een opleiding met examen, dan bepaal je zelf wanneer je daar klaar voor bent.

Jij bepaalt wanneer je start en studeert

Bij Studieplan kun je op elk moment starten met een cursus. Schrijf je in voor de opleiding van je keuze en je kunt al binnen 48 uur aan de slag! Bovendien studeer je waar en wanneer je zelf wilt en ook het tempo bepaal je zelf.

Compleet studiepakket

Je complete studiepakket krijg je in één keer thuisgestuurd. Je studiepakket bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft geen extra boeken meer te kopen (tenzij op deze pagina vermeld) en je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Je krijgt ook een handige opbergmap om je losbladige lesmateriaal in te bewaren en een schrijfblok plus pen. Je kunt dus direct aan de slag! Volg je een opleiding waarbij een extern examen hoort, dan ontvang je bovendien gratis een proefexamen!

Extra ondersteuning: Studieplan Online

Als cursist krijg je toegang tot Studieplan Online. Hier vind je o.a. informatie over externe- en Studieplanexamens. Als extra service biedt Studieplan je hier ook gratis trainingen waarmee je beter en sneller leert lezen en je geheugen verbetert. Hierdoor bereik je sneller de eindstreep.

Certificaat
certificaat

Wil je kunnen aantonen dat je een studiepakket van Studieplan hebt afgenomen? Vraag dan voor slechts € 14,95 (inclusief administratie- en verzendkosten) het Studieplancertificaat aan! In je studiepakket vind je hierover alle informatie.

Nergens goedkoper, kijk en vergelijk

Alleen bij Studieplan krijg je superlage lesgelden! Vergelijk onze prijzen met die van andere instellingen voor afstandsonderwijs en overtuig jezelf! Door onze unieke studiemethode is een docent overbodig. Die kosten bespaar je en dat zie je terug in het lage lesgeld! Bovendien kan je bij Studieplan je lesgeld ineens voldoen of in termijnen. De keuze is aan jou!

Studieduur

Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Als je ongeveer een uur per dag aan je cursus besteedt, ben je binnen 12 maanden helemaal klaar! Als je wilt, kun je natuurlijk sneller of langzamer studeren. Zo is je cursus perfect te combineren met je baan, je hobby's en andere bezigheden.

Meteen beginnen

Schrijf je heel gemakkelijk en snel in via internet. Doe je dit vandaag nog vóór 13.00 uur, dan heb je al binnen 48 uur je complete studiepakket in huis! Let op: schrijf je je in op vrijdag, dan krijg je het pakket op dinsdag. Bij Studieplan schrijf je je bovendien in zonder risico, want je ontvangt je studiepakket 14 dagen op proef. Voldoet het studiepakket van je keuze niet aan je verwachtingen, dan kun je het binnen die 14 dagen gewoon terugsturen.

Daarom deze cursus
  • Snel aan de slag
  • Professioneel en praktijkgericht
  • Van € 698,- voor € 479,-
  • In termijnen: 12 x € 44,30
Direct doen

 

Vraag of studieadvies?

(071) 546 05 05

ma-vr 9.00-17.00 u.

350 cursussen tegen de laagste prijs!