Nog

Nieuw

Tuinieren

De mooiste tuin maak je zelf

Daarom deze cursus
  • Gratis dvd en snoeischaar
  • Veel praktijkvoorbeelden
  • Van € 329,- voor 119,-
  • In termijnen: 8 x € 16,55
Direct doen

Vind je tuinieren heerlijk om te doen? Maar ontbreekt het je aan de kennis om je tuin professioneel aan te pakken en écht heel mooi te maken? Leer dan meer over je hobby en laat je groene vingers groeien! Kies nu voor de nieuwe cursus Tuinieren en leer hoe je het best je tuin verzorgt, het hele jaar door. Leer alles over de beplanting, tuinontwerp, snoeien, tuingereedschap, vijvers en nog veel meer. Deze supercomplete én goedkope doe-cursus gaat gedetailleerd in op alle onderwerpen die jij interessant vindt! Schrijf je dus vandaag nog in en ga binnenkort lekker aan de slag. Nergens goedkoper, kijk en vergelijk!

Nu gratis dvd en Gardena snoeischaar!

Lees meer

Voor wie

Wil je meer doen met je tuin, maar heb je niet de kennis en vaardigheden om het echt goed aan te pakken? Dan is deze cursus tuinieren geknipt voor jou! Tuinieren wordt voor jou echt genieten. De cursus is heel praktisch van opzet, met veel voorbeelden, illustraties én een instructie-DVD Snoeien. Echt een doe-cursus waar je direct mee aan de slag kunt!

Eindresultaat

Na de cursus heb je alle kennis én vaardigheden in huis om jouw tuin in een echte droomtuin om te toveren! Je kunt tuinen ontwerpen, weet alles over tuinplanten, weet wat er in elk seizoen in een tuin moet gebeuren én hoe je dat het beste doet. Jij bent na deze cursus een echt kenner!

Dit leer je

De cursus Tuinieren is ontwikkeld door professionals met jarenlange ervaring. Deze tuincursus is zeer praktijkgericht en helemaal niet moeilijk om te doen. Leren tuinieren kan iedereen met deze cursus! Het helder opgebouwde en mooi geïllustreerde lesmateriaal bevat veel voorbeelden, waardoor studeren nóg leuker en gemakkelijker wordt! Wat je leert, kun je meteen toepassen in de praktijk. Succes verzekerd!

Tijdens de cursus leer je stap voor stap waar je aan moet denken bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een tuin. In de cursus komen in de volgende onderwerpen aan bod:

Een mooie tuin, het jaar rond

De cursus start met de Tuinkalender. In dit deel krijg je praktische informatie over wat er, het jaar rond, in de tuin moet gebeuren. Wanneer moet je zaaien, bollen poten, snoeien of bemesten? Deze belangrijke basiskennis leer je allemaal in dit deel. Handig om te bewaren en als naslagwerk te gebruiken!

Tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud

De cursus gaat hierna in op tuinontwerp en tuinaanleg. Je leert meer over tuintypen en hoe je een ontwerp uittekent. Daarbij doe je veel plantenkennis op (hoogte, diepte, vorm en geschikte grondsoort). Vervolgens leer je alles over tuinonderhoud. Bijvoorbeeld hoe je verschillen planten, struiken en bomen moet snoeien. Ook gaat dit deel van de cursus gedetailleerd in op klimplanten, gazon, heide en rozen.

Steen, hout en water toepassen in de tuin

Naast beplanting, kun je je tuin natuurlijk mooier maken met andere elementen. Zoals sierbestrating, een vijver of een waterornament en met een element van hout, zoals een pergola. Hierover leer je alles in het derde deel van deze tuinopleiding. Het is interessant én verrassend om te zien wat er allemaal mogelijk is!

Zelf groente, fruit en kruiden kweken

Wil je niet alleen genieten van de pracht van je tuin maar ook van de smaak én gezondheid van zelfgekweekte groenten en fruit, ook dan kom je ruimschoots aan je trekken met deze tuincursus!

De laatste hoofdstukken zijn namelijk helemaal gewijd aan dit leuke onderwerp. Je leert alles over verschillende soorten groente kweken, al dan niet in een kas. Groot en klein fruit komt aan bod en ook het zeer populaire kweken van je eigen kruiden. Je zult versteld zijn van de mogelijkheden, óók met beperkte middelen en ruimte!

Extra cursus met tientallen euro’s korting

Schrijf je je in voor deze cursus, dan heb je alleen nu bij inschrijving de mogelijkheid om met flinke korting een extra cursus te bestellen. Zo vang je twee (of zelfs meer) vliegen in één klap! Profiteer ook van dit unieke aanbod en kies uit onderstaande cursussen:

 

van

voor

Alleen nu

Spaans    

€ 499,-

€ 209,-

69,-
€ 

Wellness & beautypakket    

€ 499,-

€ 209,-

49,-
€ 

Start direct

Van pen tot opberg- map: je ontvangt alle materialen gratis en kunt direct van start.

Iedereen kan leren bij Studieplan!

Bij Studieplan kan iedereen gemakkelijk een cursus volgen. Jij ook! Het rijk geïllustreerde lesmateriaal is duidelijk geschreven, bevat veel praktijkvoorbeelden, start bij de basiskennis en leidt je stap voor stap door de leerstof. Ideaal!

Unieke studiemethode

Je ontvangt lesmateriaal dat speciaal is gemaakt voor zelfstudie. Het is helder geschreven door professionals uit het werkveld en bevat veel duidelijke praktijkvoorbeelden en mooie illustraties. Je start altijd bij de basis en wordt stap voor stap door de leerstof geleid. Bovendien wordt de theorie regelmatig afgewisseld met praktijkopdrachten. Kortom: een goede mix tussen leren en doen.

Je toetst zelf of je de stof goed beheerst, met de kennisvragen uit de lessen. Een docent is overbodig!

Jij bepaalt wanneer je start en studeert

Bij Studieplan kun je op elk moment starten met een cursus. Schrijf je in voor de opleiding van je keuze en je kunt al binnen 48 uur aan de slag! Bovendien studeer je waar en wanneer je zelf wilt en ook het tempo bepaal je zelf.

Compleet studiepakket

Je complete studiepakket krijg je in één keer thuisgestuurd. Je studiepakket bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft geen extra boeken meer te kopen en je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Je krijgt ook een handige opbergmap om je losbladige lesmateriaal in te bewaren en een schrijfblok plus pen. Je kunt dus direct aan de slag! Maar dat is niet alles, want je ontvangt bij veel cursussen leuke extra’s zoals een professioneel materialenpakket, een prachtig boek, software of instructie-dvd’s.

Extra ondersteuning: Studieplan Online

Als cursist krijg je toegang tot Studieplan Online. Hier vind je o.a. informatie over externe- en Studieplanexamens. Als extra service biedt Studieplan je hier ook gratis trainingen waarmee je beter en sneller leert lezen en je geheugen verbetert. Hierdoor bereik je sneller de eindstreep.

Certificaat
certificaat

Wil je kunnen aantonen dat je een studiepakket van Studieplan hebt afgenomen? Vraag dan voor slechts € 14,95 (inclusief administratie- en verzendkosten) het Studieplancertificaat aan! In je studiepakket vind je hierover alle informatie.

Nergens goedkoper: lage maandelijkse termijnen

Alleen bij Studieplan krijg je superlage lesgelden! Vergelijk onze prijzen met die van andere instellingen voor afstandsonderwijs en overtuig jezelf! Door onze unieke studiemethode is een docent overbodig. Die kosten bespaar je en dat zie je terug in het lage lesgeld! Bovendien kun je bij Studieplan het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. Op die manier kun je voor slechts een paar euro per maand aan de slag met de cursus van jouw keuze!

Studieduur

Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Als je ongeveer een uur per dag aan je cursus besteedt, ben je binnen 8 maanden helemaal klaar! Als je wilt, kun je natuurlijk sneller of langzamer studeren. Zo is je cursus perfect te combineren met je baan, je hobby's en andere bezigheden.

Meteen beginnen

Schrijf je heel gemakkelijk en snel in via internet. Doe je dit vandaag nog vóór 13.00 uur, dan heb je al binnen 48 uur je complete studiepakket in huis! Let op: schrijf je je in op vrijdag, dan krijg je het pakket op dinsdag. Bij Studieplan schrijf je je bovendien in zonder risico, want je ontvangt je studiepakket 14 dagen op proef. Voldoet het studiepakket van je keuze niet aan je verwachtingen, dan kun je het binnen die 14 dagen gewoon terugsturen.

Daarom deze cursus
  • Gratis dvd en snoeischaar
  • Veel praktijkvoorbeelden
  • Van € 329,- voor € 119,-
  • In termijnen: 8 x € 16,55
Direct doen

 

Vraag of studieadvies?

(071) 546 05 05

ma-vr 9.00-17.00 u.

350 cursussen tegen de laagste prijs!