Nog

Zelf mode maken

Leer zelf je eigen kleding ontwerpen en maken

Daarom deze cursus
  • Ontwerp en maak je eigen kleding
  • Gratis materialenset
  • Van € 285,- voor 109,-
  • In termijnen: 8 x € 15,10
Direct doen

Heb je een passie voor mode? Zit je boordevol ideeën en zou je graag je eigen, unieke kleding kunnen ontwerpen en maken? Dan is de cursus Zelf mode maken ideaal voor jou! Moeilijk? Helemaal niet, iedereen kan het! Tijdens deze naaicursus doe je stap voor stap alle basisbegrippen op en leer je in korte tijd onder meer de leukste broeken, rokken, jurken, blouses en bijpassende modeaccessoires maken! Ook ga je aan de slag met het naaien van baby- en kinderkleding. Zo leuk om te doen! Ook wordt aandacht besteed aan speciale technieken, zoals het maken van plooien, kragen en capuchons. Daarnaast leer je bestaande ontwerpen aan te passen aan je eigen smaak! Het lesmateriaal staat vol met mooie illustraties en voorbeelden van patronen en naaitechnieken. Bovendien krijg je handige extra's bij de cursus, waarmee je direct aan de slag kunt. Na de cursus kun je voor jezelf én voor anderen de mooiste creaties maken. Unieke kleding, waar niet iedereen mee loopt. En denk je eens in hoeveel geld je kunt besparen... Zeker honderden euro's per jaar! Schrijf je vandaag nog in! Nergens studeer je voordeliger dan bij Studieplan. Kijk en vergelijk zelf!

Voor wie

De cursus Kledingwebshop starten is bestemd voor iedereen die modebewust is en graag voor zichzelf én voor anderen kleding wil leren ontwerpen en maken. Ook is de cursus een prima opstap als je droomt van een carrière als modeontwerper en ooit graag je eigen modezaak wilt starten! Weet je nu al dat je graag professioneel aan de slag wilt met mode? Leer dan hoe je in dit vak succesvol je eigen webwinkel opzet met de nieuwe cursus Kledingwebshop starten.

Eindresultaat

In slechts acht maanden doe je alle basisvaardigheden op en leer je zelf kleding ontwerpen en maken. Voor jezelf én voor anderen! Omdat je na de cursus alles weet van patroon- en naaitechnieken, maak je straks moeiteloos de leukste kleren voor je complete gezin! Een ding is zeker: zelf mode kunnen maken, levert je al gauw een kostenbesparing op van honderden euro's per jaar!

Gratis materialen om direct te starten!

Dit krijg je

Dit leer je

Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteed aan de basisbegrippen van het patroontekenen en naaien, het patroontekenen zelf en allerlei naaitechnieken. Stap voor stap én in je eigen tempo doe je alle vaardigheden op en leer je allerlei hippe kledingstukken maken!

Zelf mode maken, leer je het snelst door veel te oefenen. Daarom zijn in dit studiepakket veel opdrachten opgenomen. En als na verloop van tijd blijkt dat je toch vergeten bent hoe het zat, dan pak je het studiepakket er gewoon weer even bij. Op die manier blijf je er plezier van houden. Want de mode mag veranderen, de techniek blijft gelijk. Geef je studiepakket daarom straks een vast plekje in de buurt van je naaimachine.

Voorbeelden van onderwerpen die in de cursus worden behandeld, zijn:

Starten bij de basis

In dit eerste onderdeel bespreken we allereerst verschillende materialen. Wat is het verschil tussen standaardnaaigaren en wat is rijggaren precies. Daarnaast worden het tekenen op schaal en het berekenen van stof toegelicht. En hoe gebruik je het studiometermaatje precies? Kortom: je leert precies hoe je vanaf de basis je kleding kunt maken en ontwerpen!

Modeaccessoires

In dit onderdeel gaan we vooral in op het patroontekenen van tassen. Je gaat aan de slag met het tekenen van een aantal eenvoudige taspatronen. Zo maak je onder meer een mobieltasje, een kinderrugtasje, een roltas én een schoudertas! Aan het einde van dit onderdeel bespreken we ook het eerste basispatroon voor kleding, namelijk dat van een rimpelrok. Ook het opnemen van maten komt aan bod.

Patroontekenen

Patroontekenen doe je op schaal. Dat lijkt moeilijk, maar met het studiometermaatje dat je gratis bij dit studiepakket ontvangt, is het omzetten van de maten een fluitje van een cent. Vervolgens leer je hoe je bestaande ontwerpen naar je eigen idee kunt aanpassen. Daarnaast zul je grondpatronen gaan maken: van verschillende rokken, broeken, blouses, jasjes, jurken, kinderkleding en zelfs van een bikini. Zo'n grondpatroon is de basis waarop je eindeloos kunt variëren. En ook dat leer je met dit studiepakket. Heb je de techniek eenmaal in de vingers, dan teken je zonder moeite alles wat je in je hoofd hebt, net zoals een échte modeontwerp(st)er! Met als extra groot voordeel dat wat je maakt altijd perfect past. Het patroon is immers gemaakt op jouw maten. Of die van je kinderen, vriendinnen of voor wie je dan ook maar iets gaat maken!

Naaitechnieken

In dit onderdeel worden stap voor stap alle technieken behandeld. Compleet met duidelijke beschrijvingen en veel illustraties, die je precies laten zien hoe je te werk moet gaan. Je begint eenvoudig met het maken van de basissteken en het overbrengen van het patroon op de stof. Maar al snel ga je verder. Je leert ritsen inzetten, een tailleband aanzetten, zomen, coupenaden en verschillende soorten plooien en zakken maken. Bij elke techniek vind je opdrachten die je met behulp van de aanwijzingen in het studiepakket en de stap-voor-staptekeningen zelfstandig kunt uitvoeren. Na enkele hoofdstukken ben je al zover dat je mouwen kunt inzetten, knoopsgaten kunt maken en met verschillende siersteken kunt werken. Zo handig en leuk als je dat kunt!

Versieringen

Een groot deel van dit onderdeel wordt besteed aan de verwerking van kant: een materiaal dat kan worden toegepast bij avondkleding, kinderkleding, blouses en vele andere kledingstukken. Kant kan een romantisch tintje geven aan een kledingstuk! Een andere techniek waardoor fraaie effecten ontstaan, is het rimpelen van stofdelen. Een ander onderwerp waar in dit onderdeel aandacht aan wordt besteed, is het omgaan met stretchstof. Na afloop van dit onderdeel kun je zoveel mooie dingen maken en draai je nergens meer je hand voor om!

Kinderkleding

In dit laatste onderdeel van de cursus wordt kinderkleding besproken. Natuurlijk ga je ook hiermee weer lekker aan de slag! Zo leer je onder meer hoe je een blouse, een jack, een short én een kinderjurk maakt.

Extra cursus met tientallen euro’s korting

Schrijf je je in voor deze cursus, dan heb je alleen nu bij inschrijving de mogelijkheid om met flinke korting een extra cursus te bestellen. Zo vang je twee (of zelfs meer) vliegen in één klap! Profiteer ook van dit unieke aanbod en kies uit onderstaande cursussen:

 

van

voor

Alleen nu

Haarstyling    

€ 199,-

€ 95,-

49,-
€ 

Manicure    

€ 289,-

€ 169,-

49,-
€ 

Snel en gezond afslanken    

€ 219,-

€ 89,-

49,-
€ 

Wellness & beautypakket    

€ 499,-

€ 209,-

49,-
€ 

Ervaringen

"Ik krijg best vaak complimentjes over de kleding die ik maak, heel leuk, en het scheelt me een hoop geld!"

Meer ervaringen

Iedereen kan leren bij Studieplan!

Bij Studieplan kan iedereen gemakkelijk een cursus volgen. Jij ook! Het rijk geïllustreerde lesmateriaal is duidelijk geschreven, bevat veel praktijkvoorbeelden, start bij de basiskennis en leidt je stap voor stap door de leerstof. Ideaal!

Unieke studiemethode

Je ontvangt lesmateriaal dat speciaal is gemaakt voor zelfstudie. Het is helder geschreven door professionals uit het werkveld en bevat veel duidelijke praktijkvoorbeelden en mooie illustraties. Je start altijd bij de basis en wordt stap voor stap door de leerstof geleid. Bovendien wordt de theorie regelmatig afgewisseld met praktijkopdrachten. Kortom: een goede mix tussen leren en doen.

Je toetst zelf of je de stof goed beheerst, met de kennisvragen uit de lessen. Een docent is overbodig!

Jij bepaalt wanneer je start en studeert

Bij Studieplan kun je op elk moment starten met een cursus. Schrijf je in voor de opleiding van je keuze en je kunt al binnen 48 uur aan de slag! Bovendien studeer je waar en wanneer je zelf wilt en ook het tempo bepaal je zelf.

Compleet studiepakket

Je complete studiepakket krijg je in één keer thuisgestuurd. Je studiepakket bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft geen extra boeken meer te kopen en je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Je krijgt ook een handige opbergmap om je losbladige lesmateriaal in te bewaren en een schrijfblok plus pen. Je kunt dus direct aan de slag! Maar dat is niet alles, want je ontvangt bij veel cursussen leuke extra’s zoals een professioneel materialenpakket, een prachtig boek, software of instructie-dvd’s.

Extra ondersteuning: Studieplan Online

Als cursist krijg je toegang tot Studieplan Online. Hier vind je o.a. informatie over externe- en Studieplanexamens. Als extra service biedt Studieplan je hier ook gratis trainingen waarmee je beter en sneller leert lezen en je geheugen verbetert. Hierdoor bereik je sneller de eindstreep.

Certificaat
certificaat

Wil je kunnen aantonen dat je een studiepakket van Studieplan hebt afgenomen? Vraag dan voor slechts € 14,95 (inclusief administratie- en verzendkosten) het Studieplancertificaat aan! In je studiepakket vind je hierover alle informatie.

Nergens goedkoper: lage maandelijkse termijnen

Alleen bij Studieplan krijg je superlage lesgelden! Vergelijk onze prijzen met die van andere instellingen voor afstandsonderwijs en overtuig jezelf! Door onze unieke studiemethode is een docent overbodig. Die kosten bespaar je en dat zie je terug in het lage lesgeld! Bovendien kun je bij Studieplan het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. Op die manier kun je voor slechts een paar euro per maand aan de slag met de cursus van jouw keuze!

Studieduur

Bij Studieplan bepaal je helemaal zelf hoeveel tijd je aan je cursus besteedt. Als je ongeveer een uur per dag aan je cursus besteedt, ben je binnen 8 maanden helemaal klaar! Als je wilt, kun je natuurlijk sneller of langzamer studeren. Zo is je cursus perfect te combineren met je baan, je hobby's en andere bezigheden.

Meteen beginnen

Schrijf je heel gemakkelijk en snel in via internet. Doe je dit vandaag nog vóór 13.00 uur, dan heb je al binnen 48 uur je complete studiepakket in huis! Let op: schrijf je je in op vrijdag, dan krijg je het pakket op dinsdag. Bij Studieplan schrijf je je bovendien in zonder risico, want je ontvangt je studiepakket 14 dagen op proef. Voldoet het studiepakket van je keuze niet aan je verwachtingen, dan kun je het binnen die 14 dagen gewoon terugsturen.

Daarom deze cursus
  • Ontwerp en maak je eigen kleding
  • Gratis materialenset
  • Van € 285,- voor € 109,-
  • In termijnen: 8 x € 15,10
Direct doen

 

Vraag of studieadvies?

(071) 546 05 05

ma-vr 9.00-17.00 u.

350 cursussen tegen de laagste prijs!